Guido en Natascha op Wereldreis

Singapore

Een BBQ, sate met pindasaus en bruine boterhammen met kaas. Misschien niet zo spannend als je net uit Nederland aankomt in Singapore, maar na 6 maanden reizen over deze aardbol (en na net twee weken Japan met allerlei culinaire ‘verrassingen') een verademing en het begin van een heerlijke week in Singapore.

Tsja, ik begin dit stuk maar zoals ik het stukje begon in het gastenboek van Marie-Helene en Pieter! Een week die we begonnen met de gedachte dat we een paar dagen langs zouden gaan bij Marie-Helene en Pieter. Voor wie deze namen niets zeggen, Marie Helene is een oud collega van Organon (oke, mijn oude baas) en Pieter is haar vriend. Nadat zij 5 jaar in India hebben gewoond , waar Marie Marketing Manager was voor Organon India, hebben zij de stoute schoenen aangetrokken en zijn zij een antiekwinkel begonnen in Singapore. Alle veiligheid achterlatend, hebben zij een winkel geopend waarin zij antiek uit India importeren om die in Singapore te verkopen.

De paar dagen wilden wij gebruiken om naast bij te kletsen met Marie en Pieter en het visum voor India te regelen. Op de website van de ambassade leek dit binnen twee werkdagen mogelijk te zijn dus we zouden na een dag of 4 vertrekken..... Helaas, zoals vaker deze reis bleken gods wegen ondergrondelijk en die van de Indiase ambassade nog meer. Geen twee dagen maar 5 werkdagen en dan mochten we nog blij zijn, begrepen we....De 4 dagen bij Marie slapen werden dus ruim een week in Singapore en we kunnen met een gerust gevoel zeggen dat we uitvoerig van de (in hun gastenboek terecht zeer geroemde) gastvrijheid hebben gebruikgemaakt!

We kunnen niet anders zeggen dan dat we een heerlijke week hebben gehad. Natuurlijk, Singapore is niet zo spannend als Papua, niet zo ‘anders' als Japan en het landschap niet zo divers als Nieuw Zeeland. Maar Singapore werd even thuis komen (hmmm, ik durf het bijna niet te schrijven, maar home away from home , komt toch het meest dichtbij...). Leuke gesprekken met vrienden, picknicken aan zee met een heerlijke wijn, in de stad een terrasje pakken, op de fiets naar de kust voor een zwoele zomeravond (oke, nu draaf ik door, zoveel zwoele zomeravonden hebben we niet in NL, maar in mijn dromen...) Heerlijk aan het eind van de dag op de patio nog een biertje drinken, een krantje lezen bij het ontbijt met een goed kopje koffie, weer even zelf in de keuken staan. Kleine dingen, maar heerlijk om weer even te ervaren na 6 maanden ‘nieuwe ervaringen'. We hebben dit alleen maar zo kunnen ervaren door de gastvrijheid van Marie en Pieter, als jullie dit lezen, nogmaals dank: het was super!

Vantevoren hebben Natas en ik al vaak tegen elkaar gezegd dat het goed is om af en toe wat ‘gas terug te nemen' en niet steeds maar door te rennen naar het volgende hoogtepunt. Het klinkt banaal, maar elke dag een wereldwonder wordt ook gewoon en je geniet echt meer van al dat prachtigs als je af en toe ook weer gewoon geniet van wat nu mooi is aan de kleine dingen van het leven: vrienden, lekker eten, een boek en even gewoon niets!

Doordat wij wat langer bleven dan gepland viel ons bezoek bij hen samen met dat van een andere vriend van hen, Roland de Bresser. Roland vloog terug vanuit zijn huidige woonplaats Sydney naar NL om bij de bruiloft van een van zijn beste vrienden aanwezig te zijn. Zoals Pieter zei: de extended family werd weer wat groter! Niet alleen hebben wij met hem zaterdagavond doorgebracht in Singapore (stappen rond Clarkes Quay, aanrader!), ook werd daarmee de groep waarmee wij de verjaardag konden vieren van Natscha wat groter. Wij hadden al aangegeven dat wij het erg leuk zouden vinden om met Marie en Pieter samen de verjaardag van Natascha samen te vieren. Volgens Natas niet omdat zij mij na 6 maanden al (of pas volgens anderen..)zat is, maar omdat het erg leuk is om zo'n gelegenheid te vieren met mensen om wie je geeft. Met zijn vijven hebben we een uitgebreide picknick gehouden in het park aan de zee (met een temperatuur van 30 graden), met een soort van internationale tapas: sushi, taco's met guacamole, wijn uit Nieuw Zeeland en Argentinie, Kentang Goreng uit Indonesie (om het toch een beetje in de sfeer van onze reis te houden), heerlijke kaasjes, vers fruit etc.etc. Het was echt een geweldige avond. Het was een verjaardag om nooit te vergeten!Volgend jaar september weer in een nat Nederland ben ik bang...

Oke Singapore dan. Moderne stad, een smeltkroes van culturen, volop in ontwikkeling, komend vanuit een toch wel soort van slaaptoestand. Nog steeds geen hectische stad, beetjes saai misschien, maar toch wel weer verrassend. Een stad waar je nog wel een stuk origineel regenwoud in de stad kunt vinden, inclusief apen , leguanen , een flatworm zonder ademhalings-stelsel! Een stad waar je langs de oostkust mooie parken vind met waterskibanen, prachtige restaurants en vrij mag kamperen! Maar ook een stad waar de metro net zo schoon is als in Tokio en dat zegt wat. Een stad waar je duizend dollar boete krijgt als je een voetgangerstunneltje onderdoor fietst....Misschien is het feit dat zij aan de vooravond van de eerste F 1 wedstrijd in Singapore staan wel typerend; een stad volop in ontwikkeling, met 1 voet in het westen en met 1 voet in Azie. Niet de hectiek, de chaos van Azie, wel het klimaat en de smeltkroes van culturen, maar voor ons toch de stad van Marie-Helene en Pieter!

Om dan ook af te sluiten met hen, mocht je in Singapore wonen of langskomen, ga eens kijken in hun winkel. Zelfs als je niet (of nog niet) van antiek houdt dan is hun winkel de moeite waard. Met de passie waarover zij erover kunnen vertellen wordt je vanzelf verliefd op minstens 1 van hun stukken! Kijk en overtuig jezelf op http://www.pastperfect.sg/ (sorry Pieter voor de evt website vervuiling....).

Oke de accu is weer vol, we zijn weer klaar voor de volgende wereld ‘wonderen'. We gaan naar India!

Reacties

Reacties

Marieke

Genieten van een verhaal waarin zo duidelijk wordt dat jullie van jullie reis genieten!!! We genieten met jullie mee! The Stonecorners

zeeuws meisje

ha guido en natas, Singapore is voor ons zeer bekend terrein. ooit voor de KLM daar 5 weken vertoefd met een 2 jarige pien. Waan me dankzij jullie verslag weer even terug in de warmte , het heerlijke eten en je volkomen veilig voelen snachts in je uppie in de metro. India will be totally different! geniet van de currys, de geuren en de kleuren. ben benieuwd naar jullie belevenissen! zoen carolien

Johan en Cisca

Ten eerste willen wij alsnog jou, Natascha, feliciteren met je verjaardag. Zo te lezen is het "bijzondere" prettige dag geweest. Weer genoten van jullie verhaal en de foto's. Kunnen ons voorstellen dat z'n tussenstop, met de bij ons gebruikelijke luxe en confort, wel weer even lekker is. Wij wensen jullie nog een heel fijne tijd en zien uit naar India.

hans en elly

We hebben weer genoten van al het mooi's !!!

Liefs

Marie & Pieter

Hoi Guido en Natascha,
Nu had ik jullie al extra fotoruimte kadowillen geven voor wat meer fotos van de papoeaanse (hoe schrijf dat eigenlijk??) peniskokers maar nu doe ik t helemaal want ik was toch wat teleurgesteld de fotos van de 'skinny dip' op Natascha's verjaardag niet terug te zien op jullie site! Dat was toch wel haar mooiste verjaaardagskado! Wij hebben ook enorm genoten van jullie aanwezigheid. Heel relaxed en als vanouds gezellig! Veel plezier in India, hoop jullie daar nog te zien.
liefs
ps Peter,dank voor de groeten Ik heb t prima naar m'n zin in Singapore. Kom zeker ook n keer langs!

Tinie van der Aar

Lieve,lieve kids.Net terug uit de kerk en snel mijn computer aan gezet,heerlijk weer een verhaal ikgeniet er altijd weer van.Onder het genot van een heerlijke boterham met ham,lekker guido,jullie verslag gelezen,en natuurlijk genoten.Ik wens jullie in India een heerlijke tijd toe. Liefs Tinie

Cock Heemskerk

Weer een mooi verhaal.
Goede reclame ook voor Singapore.
Leuk om te lezen en te zien dat het goed gaat met Marie Helene en Pieter. Echt Hollands ondernemerschap in verre Oosten. Antiekzaak ziet er mooi uit. Veel plezier in India. Groeten Cock

Opa Frans en Oma Ria

Op de eerste plaats willen ook wij alsnog Natascha feliciteren met haar verjaardagen Guido natuurlijk ook. Wat moet dat bijzonder zijn geweest in het warme Singapore een jaartje ouder met nederlandse vrienden. weer genoten van het verhaal en de foto's hou vol! ook leuk te horen hoe het met "oude " organezen gaat! groetjes Frans en Ria

de Strijkertjes

Vanuit Lelystad natuurlijk ook de groetjes van ons allemaal. Heb net een heerlijke lange mail naar je gestuurd Natas. We vinden het leuk om te zien wat jullie allemaal beleven.
Groetjes Natas

Bert en Ingrid Plug-Westerveld

Hallo Guido en natuurlijk ook Natascha,

Van je moeder hadden we jullie internetadres gekregen. Heel leuk om te zien wat jullie allemaal voor geweldige dingen zien en meemaken. Heerlijk dat jullie er zo van genieten en leuk om dit zo te kunnen volgen.

Heel veel groetjes uit het Brabantse Uden,

Bert, Ingrid en kids

vrijgezelaf

Heel veel dank voor jullie vreugdesprong!!!!

vrijgezelaf

En nog van harte gefeliciteerd!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!