Guido en Natascha op Wereldreis

Tips en Adviezen

Dit keer geen echt reisverhaal van ons.

Dit hoofdstukje is vooral bedoeld voor andere reizigers. Wij zijn erg blij met de website, maar het enige dat we missen is een hoofdstukje per land, waar ook andere reizigers kunnen kijken en tips en adviezen kunnen krijgen over een bepaalde plaats. We zullen deze tip nog doorgeven aan de mensen van reismee.nl, maar voolopig doen we het zo.

We zetten in dit hoofdstuk de komende periode een aantal adresjes en adviezen neer, zodat we ze zelf niet vergeten en andere reizigers er hun voordeel kunnen doen met onze ervaringen. We zullen dit hoofdstukje steeds aanvullen met nieuwe plaatsen/locaties/restaurantjes waarvan wij denken dat ze echt de moeite waard zijn.

ARGENTINIE

San Rafael: wil je een Cabana met een prima prijs/kwaliteitverhouding ga hier naartoe.Aan de rand van de stad, zeer enthousiaste eigenaar die het nog echt persoonlijk maakt, leuke en ruime apartementjes/cabanas, buiten BBQ's en een zwembad etc: Los Troncos, Av. Ing. Ballofet 2825 , tel; 02627-422063, E mail: http://www.lostroncoscab.com.ar/ DOEN!

Colon: geweldige hotel van waaruit je prachtig kan hardlopen!; Mooi oud koloniaal gebouw en een restaurant ernaast dat echt SUPER is!!! Hosteria del Puerto, Alejo Peyret 158, CP 3280 COLON, Entre Rios, E mail, hosteriadecolon@ciudad.com.ar, http://www.hosteriadecolon.com.ar/

El Calafate; leuk appartementjes net aan de andere kant van het centrum , prima prijs/kwaliteitverhouding en als je zelf wilt koken een prima plaatsje. Ruime slaapkamer boven en benden een keuken en een woonkamertje. 5 minuten lopen van centrum!

Apart hotel, El jardin de los presentes, Guido (he!) Bonarelli 72, tel; 02902 491518, El Calafate, Santa Cruz, www. lospresentes.com.ar

Buenos Aires

Twee leuke verblijfplaatsen: 1 hotel en 1 B&B midden in Palermo, een van de leukste wijken in B.A.

Hotel costa Rica, mooi oud pand net buiten de kern van Palermo. Allerlei verschillende kamertjes in een kruip door sluip door hotel...Je loopt door kleine gangetjes naar verschillende verdiepingen en verschillende kamers. Boven twee prachtige dakterassen en een BBQ: Hotel Costa Rica, Costa Rica 4137/39, Buenos Aires, http://www.hotelcostarica.com.ar/tel +54 (11) 4864-7390, info@hotelcostarica.com.ar

La Otra Orilla Bed & Breakfast

Julian Alvarez 1779-1414

Ciudad Autonoma de Buenos Aires

T 54 11 4867 4070 / 54 11 4863 7426

E info@otraorilla.com.ar

I http://www.otraorilla.com.ar/

Vraag om 1 van de grote kamers op de eerste verdieping, bijvoorbeeldhabitacion verde. Gratis internet. Heerlijk ontbijt, prachtige patio, op loopafstand van vele leuke winkels, restaurantjes en terrasjes.

Argentijnse Wijntips

Alta Vista wijn

In Nederland verkrijgbaar via importeur Great Grapes Netherlands, Eric Koningstein.

T 035-603040

E koningstein@greatgrapes.nl

I http://www.greatgrapes.nl/

CHILI

Paaseiland

Op Paaseiland zijn de accommodaties vrij prijzig. Je vindt er veel `versleten` hotels waar je toch ook nog een aardig bedrag voor betaald. Na lang zoeken vonden wij Hotel Gomero de beste prijs/kwaliteit verhouding hebben, 98 USD p.k.p.n. incl. ontbijt. Op loopafstand van het centrum. Vanuit dit hotel kun je de gave dansshow boeken die in het restaurant tegenoverde enige ATM wordt gehouden.

Hotel Gomero

Tu U Koihu S/N

Isla de Pascua

T +56 32 2100 313

E hotelgomero@entelchile.net

I http://www.hotelgomero.com/

NIEUW-ZEELAND

Noordereiland

De niet toeristische, maar oh zo mooie, Old Russell Road is echt de moeite waard om te rijden. Ten Noorden van Auckland, zie details in Columbus reismagazine.

Rotorua

Mocht je in 1 dag zo veel mogelijk van Rotorua en omgeving willen zien, boek dan een tour bij Superia Tours. De eigenaren Ria & Sonny zijn uitermate enthousiast en kennen Rotorua op hun duimpje. Sonny is een echte Maori en Ria komt uit Nederland en woont al meer dan tien jaar in Rotura. Sonny en zijn zus begeleiden de tours waardoor je veel informatie krijgt over de Maori cultuur en geschiedenis.

Superia Tours New Zealdn LTD

Sonny & Ria Galvin

27 Bruce Street

Rotorua

T +64 7 357 2284

M +64 27 252 7713

E travel@superiatours.co.nz

I http://www.superiatours.co.nz/

Zuidereiland

Als je van plan bent om naar de fjordente gaan en je zoekt een unieke plek om je camperneer te zetten, ga dan naar Gunn`s Camp Hollyford Valley. De eigenaar is super enthousiast en een echte natuurliefhebber. Hij heeft een leuke wandeling uitgezet (HellsBells track) van een half uurtje door uniek stukje bos met de oudste boom van NZ. Verder gratis glow worms kijken en een douche die nog gestookt wordt op hout!

E gunnscamp@ruralinzone.net

Nieuw-Zeelandse Wijntips

Het was al onze favoriet in Nederland en na een bezoek aan de bodega zijn we er helemaal aan verknocht. Dure wijnen, maar oh zo lekker!

Sileni Estates Winery

2016 Maraekakaho Road

Bridge Pa

Hastings

T +64 6 879 8768

E info@sileni.co.nz

I http://www.sileni.co.nz/

De Cellar Collection wordt geexporteerd naar Nederland. De rest helaas niet.

Importeur in Nederland

Hosman Vins Wijnimporteurs

Ruben van Dam

T 010-4264672

E sales@hosmanvins.nl

I http://www.hosmanvins.nl/

Onze favoriet uit de Cellar Collection: Pinot Gris 2007 en de Sauvignon Blanc. NZ$16 in de supermarkt en NZ$18 bij Sileni zelf. De 40% tax gaat er bij export af, dus waarschijnlijk is de wijn in Nederland zelfs iets goedkoper dan in NZ zelf. De andere toppers: Estate Collection The Triangle Merlot 2005 (winner), River Reach Selection Sauvignon Blanc 2007. Guido vond ook The Lodge enEstate Collection Chardonnay erg lekker. En van de dessert wine, oftewel the late harvest, mogen ze wat ons betreft dozen vol in Den Bosch laten bezorgen!

AUSTRALIE

Great Ocean Route

Op ongeveer driewart van de Great Ocean Route ligt het plaatsje Port Campbell. Een jong Australisch stel is hier een B&B begonnen en heeft daarnaast een ontzettend gave chalet te huur. De eigenaren zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam ende nieuwechalet is van alle gemakken voorzien.

Port Bayou Accommodation

52 Lord Street

Port Campbell, VIC 3269

Daniel Hanegraaf & Jannique Toller-Bond

T 03 5598 6009

M 0438 986 429

I http://www.portbayou.portcampbell.nu/

E portbayou@portcampbell.nu

INDONESIE, PAPUA

Wamena, Balliem Vallei

In Wamena zijn bijna geen luxe hotels en de prijzen liggen hoger dan elders in Indonesie. In veel hotels is geen stromend douchewater of uberhaupt geen warm water. Aangezien Papua niet het schoonste eiland is, wil je wellicht wel een lekkere warme douche en goed bed om na de prachtige trekking even bij te kunnen komen. Het Baliem Pilamo hotel is dan je beste keuze. Circa 35 euro p.k.p.n. incl. ontbijt.

Baliem Pilamo

Jl. Trikora No. 114

Wamena, Papua

T 0969 31043

Het restaurant in het hotel is `s avonds niet de moeite waard. Ga lekker eten in een Pandang restaurant in het centrum (winkelstraat). Er zijn daar veel pandang restaurantjes en wij hebben in 1 van de grotere aan de rechterkant gegeten. Voor nog geen vijf euro per persoon heb je gegeten en gedronken. De Indonesische gerechten zijn overheerlijk en de eigenaar is blij verrast als er buitenlanders in zijn toko komen eten. Vergeet niet de Randang (vlees) te proeven!

INDONESIE, BALI

Kuta/Legian

Hotel Kumala Pantai

Jl. Werkudara

Legian Kaja

Kuta 80361

E kumalapt@indosat.net.id

T +62 361 755500

Ja, het is een groot toeristisch hotel, maar qua opzet nog steeds knus. Leuke bungalowtjes vind je in dit deel van Bali veel minder vaak en mocht je een luxe kamer voor een lage prijs willen hebben, dan is hotel perfect. Aan zee maar ook nog twee zwembaden, luxe kamers met balkon of veranda en een uitgebreid ontbijtbuffet met heel veel vers fruit. Het hotel zit vol internationale toeristen, dus als je iets unieks en prive zoekt, dan is dit geen aanrader. In het hoogseizoen wel van tevoren reserveren (juli en augustus), circa 45 euro p.k.p.n. incl. ontbijt. Vanaf september dalen de prijzen naar circa 35 euro.

INDONESIE,LOMBOK

Hotel Puri Saron

Jl. Raya Senggigi Krandangan Lombok Barat

T +62 370 693907/693424/25

E p_saron@indo.net.id

I http://www.purisaron.com/

Dit hotel ligt op vijf minuten taxi afstand van het centrum van Sengigi, maar is qua prijs/kwaliteit verhouding beter dan de meeste hotels in het centrum. Het hotel is gecontracteerd door o.a. OAD, maar dit jaar waren erg weinig toeristen, waardoor de prijzen daalden waar je bijstond. Vraag om de junior suite kamers (de andere kamers zijn niet zo leuk). Deze kamer kun je uiteindelijk voor ongeveer 35 euro p.n. incl. ontbijt krijgen. Prachtige kamer met buitendouche en bad, in Lombok stijl in gericht, groot zwembad en aan het vissersstrandje. Taxi naar centrum kost maar 70 eurocent. Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel.

JAPAN

Tokyo

Hotel Kitcho

http://www.kitcho.co.jp/

Dit hotel ligt in een rustige wijk vlakbij verschillende metrostations, waardoor je binnen 15 minuten in veel verschillende wijken kunt zijn, waaronder het centrum. Prijs/kwaliteit is uitstekend. 9.500 yen, circa 50 euro per kamer zonder ontbijt, hetgeen voor Japanse begrippen erg goedkoop is. Kleine kamers, maar wel met eigen douche en toilet en prima bedden. Wel van tevoren boeken en dat geldt voor heel Japan. Als je een hotel verlaat, vraag dan aan de receptie of zij het volgende hotel voor je willen boeken. Het begrip `introduceren` is erg belangrijk in Japan en ze vinden het niet fijn als je zomaar komt opdagen en om een kamer vraagt. Afdingen kan toch niet, dus qua prijs maakt het niet uit.

AUSTRALIE & NIEUW-ZEELAND

Camperhuur

Laten we voorop stellen dat elke toerist zo zijn eigen mening heeft en onze ideeen over KEA en MAUI dus niet heilig zijn, maar we willen graag onze bevindingen kwijt, zodat je zelf een keuze kunt maken en een oordeel kunt vellen. KEA is wellicht wat duurder dan MAUI, maar laat je op het eerste gezicht niet afschrikken, aangezien bij KEA bijna alles inclusief is en bij MAUI alles optioneel is en er dus nog bij komt. Denk aan bedlinnen, handdoeken en zelfs de tabletten voor in het chemisch toilet. De campers van KEA zijn bij lange na niet zo uitgeleefd als die van MAUI. Goed om te weten is dat als een MAUI camper ouder is dan circa drie jaar de camper overgaat in Britz (hetzelfde bedrijf). Vloerbedekking wordt gewisseld, kussens schoongemaakt, etc, dus soms kom je er met een Britz camper beter vanaf dan met een MAUI camper van 2,5 jaar oud.

Bij KEA is het personeel zeer hulpvaardig en bij MAUI ben je slechts een nummer. De borg die je betaalt voor de camper, circa 2.500 euro gaat bij KEA via een kopie van je creditcard, maar bij MAUI wordt dat bedrag ook daadwerkelijk afgeschreven. Met andere woorden: bij het ophalen van de camper betaal je bijvoorbeeld 2.000 euro voor de huur voor drie weken, maar dan ook meteen 2.500 euro voor de borg. Voor veel mensen zal dit betekenen dat je creditcard de komende weken aan zijn limiet zit en je dus wat problemen kunt verwachten. MAUI trekt vervolgens gedurende jouw vakantie de rente en aan het einde krijg je het bedrag weer teruggestort. Wij vroegen naar de reden, antwoord: zodat we zeker weten dat jullie het kunnen betalen mocht er iets misgaan ... lekker vertrouwen.

De campers van KEA zijn de Rolls Roys onder de camers. Fantastische indeling en alles erop en eraan. De 4persoons camper is van alle gemakken voorzien, bijvoorbeeld een gaskachel en een electrische kachel, hetgeen erg handig is als je zowel aan het vrij kamperen als campings doet. Twee gasflessen zijn inclusief en het verbruik hoe je niet te betalen (bij MAUI uiteraard wel). In de winter krijg je gratis sneeuwkettingen en in dit laagseizoen krijg je ook gratis een navigatiesysteem erbij.

Reacties

Reacties

Siets

Geweldig idee! Ik ga samen met mijn vriend ook op wereldreis en er zijn wel heel veel nuttige sites maar via reismee is ook altijd handig.

Groetjes Sietske

ps: ik heb zelf heel veel aan de volgende websites:
http//wereldreis.reismee.nl
http//www.enkeltjebangkok.nl
http//www.traveljunkies.nl

BLIJF GENIETEN!!!

Ester

Hé Natas (en Guido natuurlijk :-),
Heb je niet meer kunnen 'uitzwaaien', maar leuk om over jullie avonturen te lezen en foto's te kijken.
Geniet!
Groeten eSter

Laurens

Super idee en namens het ReisMee team kan ik zeggen dat we hier absoluut wat mee gaan doen!

Wij willen zelf ook echt de nodige tips gaan toevoegen :)

Laurens en Christina
http://wereldreis.reismee.nl

Sandy

Hoi Guido en Natascha,
Eindelijk zitten we weer in ons huisje na 3 maanden verbouwen en wat doe je dan.... lekker in de boeken duiken voor de eerstvolgende vakantie! Nou, zoals je weet hebben we plannen voor Argentinie, dus dit is echt super!! Bedankt voor de nuttige tips.
Groetjes, Sandy

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!