Guido en Natascha op Wereldreis

Nee, we zitten niet in de buurt van Chaiten

Even voor alle duidelijkheid en om ongerustheid van het thuisfront te voorkomen; we zitten zo'n 2000 km noordelijker dan Chaiten, de plaats waar op dit moment een vulkaanuitbarsting plaatsvindt. Hier is het groot nieuws en gezien het feit dat ook CNN hier aandacht aan besteedt zullen jullie het in NL ook wel op het nieuws horen.

We zijn ruim twee weken geleden wel in deze plaats geweest (en hebben er geslapen) dus we hebben wel een duidelijk beeld van wat het allemaal betekent voor die mensen. Het is een redelijk geisoleerd gebied en de voorzieningen waren al niet super....Ook de verbindingen daarvandaan zijn marginaal; je kunt een boot nemen naar een eiland (Chiloe) of naar Puerto Mont (12 uur maar nog steeds in het gebied waar de as valt), of 12 uur in een bus gaan zitten om 400 km verderop uit te komen...Zoals wij het hier begrijpen stond deze vulkaan niet bekend als actief en kwam het voor de mensen als een ver(r)assing.....

De as waait de kant op van Argentinie, ook Bariloche heeft veel last van de as, die helemaal doorwaait tot aan de andere kust.

Wij zitten op dit moment echter in Salta en hebben helemaal geen last, niet van de as of van wat dan ook. Ook de route die we hierna zullen nemen blijft ruim noordelijker dan het gebied van de vulkaanuitbarsting, dus don't worry.

Reacties

Reacties

Hans en Elly

Bedankt voor dit bericht
Wat een geweldig mooie foto's
Dit was weer genieten

Liefs

Robin, Susan en Damai

Pfffff, gelukkig! Ik wilde net SOS-Internationaal inschakelen om jullie te laten evacueren, maar dat zal ik nu nalaten ;-) Geniet van jullie wereldreis!

Groet, Robin

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!