Guido en Natascha op Wereldreis

El Calafate, Patagonie (Argentinië)

Eindelijk is het dan zover, we zijn nu echt begonnen. Vanochtend zijn we wakker geworden in El Calafate. Ik voel me net een klein jochie die net wakker is, naar buiten kijkt, ziet dat het gesneeuwd heeft en naar buiten wil.

Dinsdag zijn we vertrokken vanaf Schiphol en het ´avontuur´ kon meteen beginnen. De bedoeling was namelijk dat wij met Britisch Airways via Heathrow (Terminal5) naar Madrid zouden vliegen. Een dag van tevoren werd al duidelijk dat er wat problemen waren bij de nieuwe terminal 5 op Heathrow, 28.000 stuks bagage stonden nog te wachten op hun rechtmatige eigenaar.....Wij zagen onze geest al dwalen; wij in Patagonie en onze rugzakken nog in Londen. Best een aantrekkelijk idee om een dag of drie uit je dagrugzak te leven....

Eerlijk is eerlijk, BA heeft het keurig opgelost. Wij kregen een directe vlucht naar Madrid aangeboden met Iberia. Wel 4 uur langer hangen op Schiphol, maar daarentegen ook meer de tijd om bij te kletsen met de familie en vrienden die naar Schiphol waren gekomen om ons uit te zwaaien, erg leuk dat jullie er waren!

Prima, maar lange vlucht achter de rug van in totaal 37 uur. In Buenos Aires 3 uur de tijd om even de stad in te gaan. Onze eerste lunch met een heerlijke Cerveza Negra op de Plaza Serrano in de wijk Palermo (voor de tvseriekijkers onder ons, hier wordt Julia´s Tango opgenomen). Met onze kop in het zonnetje was voor ons gevoel de ¨vakantie¨ nu echt begonnen.

De vlucht naar El Calafate bleek via Ushaia (Vuurland) te gaan, dus nog even zo´n drie uurtje om. Ach, op zo´n lange reistijd maken die drie uurtjes ook niet meer uit. Vuurland is de het meest Zuidelijke punt van Zuid-Amerika waarvandaan de boten naar Antartica vertrekken. Onderweg een prachtig uitzicht op de Peninsula de Valdez en het desolate landschap van Vuurland!

Afgelopen nacht heerlijk geslapen in een rustig hotelletje en vandaag het stadje verkend en de excursie mogelijkheden bekeken. Morgen naar Perito Moreno, een van de beroemdste gletsjes ter wereld waar elke dag een flink stuk ijs afbrokkelt en met een hels kabaal in het meer stort. Dagen erna naar de Torres del Paines wat een onvergetelijk natuurgebied moet zijn. Daar een trekking van 1 of meer dagen maken, dat gaan we vanavond eens bekijken.

Volgende keer dus de foto´s, zodat jullie nog meer mee kunnen leven! We hebben van verschillende donateurs inmiddels fotoruimte voor 1600 foto´s ontvangen, we kunnen dus aan de bak! Heel veel dank voor deze ruimte, dit moet voldoende zijn voor 8 maanden!

Adios!

Reacties

Reacties

Ingrid

gelukkig zit de eerste hele lange reis erop. Nu lekker gaan genieten hoor! een hele dikke knuffel van mij en natuurlijk de kids! liefs Ingrid

André, Natas en Sanne

He kanjers,

Nou die lange reis zit erop! Nu kan dan het genieten beginnen. We volgen jullie op de voet en zullen af en toe met wat meewarige blikken de reisverhalen lezen. Lieve Natas, een hele dikke knuffel. Groetjes van die andere!

Winny

Gelukkig dat die aanloop voorbij is. Ga nu maar heerlijk genieten en ik kijk uit naar alle verhalen en de foto's.
Groetjes.

Jarno, Rosanne, Dion en Loïs.

Super dat jullie Heathrow hebben kunnen overslaan en dat het vakantiegevoel aanwezig is.
De komende 8 maanden zul je nog heel veel 'Eerste indrukken' gaan meemaken. Geniet ervan!
Groetjes van ons.

Peter Bos

Je ziet gelijk wat er gebeurt als TIJD minder belangrijk wordt: het grote beleven kan gaan beginnen! Ik duik regelmatig in jullie verhalen en foto's en doe gewoon net alsof ik ook midden in dit fantastische avontuur zit..
Geniet met volle teugen en laat je elke dag weer verrassen!

Gr Peter

carolien

ik geniet nu al mee! zeg nou eerlijk, bij zo'n avontuur hoort toch zo'n start? het zal wel een clichéwoordje worden, maar GENIET!!! verder sluit ik me geheel bij Peter aan :). liefs zeeuws meisje

Saskia

Jaloers ....... nee hoor ...... nou een beetje dan ;-|
Kijk uit naar jullie foto's.

Frans & Ria

En ik maar klagen om 12 uur te vliegen met de KL(e)M bikkels! Geniet er van ben heeeeeel beniewd naar de foto's kunnen ook wij een beetje genieten verder gaat hier alles gewoon door! groetjes

Hans en Elly

Prachtig !!!!
Veel liefs

Erna

Ik wens jullie heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeel plezier en geniet ervan en ik hoop dat we snel foto's te zien krijgen dan worden we nog meer jaloerser.

Prachtig!!!

Gr Erna

Tinie van der Aar,

Lieve Guido en Natascha,zijn jullie al een beetje bij gekomen na alle ontberingen ?Hier schijnt de zon de zon,ha ha.Ik volg jullie reis elke dag en vind het spannend,en gaaf .Lieve groetjes Tinie.

Els & Jouke

Geweldig zeg zoo"n mooie reis Zo zie je nog eens wat
van deze mooie wereld althans wat de natuur betreft
Ik zou zeggen geniet er veel van
Met groetjes van de oude buren Els en Jouke

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!